-
Priprema10 min
-
Kuhanje25 min
-
Broj osoba6
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodati brašno, kvasac, so i toplu vodu.
Miješati dok ne dobijete glatko, elastično tijesto.
Pokriti plastičnom folijom i ostaviti da nadolazi na toplom mjestu oko 60 minuta.
Radnu površinu posuti palentom.
Prebaciti tijesto na radnu površinu.
Tijesto podijeliti na 2 jednaka dijela, lagano ih rukama rastegnuti i uvrnuti.
Staviti ih na pleh obložen papirom za pečenje.
Pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti da odmore 30 minuta.
Pećnicu zagrijati na 240°C.
U manju posudu, otpornu na toplotu naliti vruće vode i staviti na dno pećnice.
Ubaciti hljeb.
Peći 15 minuta.
Izvaditi posudu s vodom, smanjiti temperaturu na 200°C i peći još 10 minuta.
Rustikalni hljeb
Sastojci
Follow The Directions
U zdjelu dodati brašno, kvasac, so i toplu vodu.
Miješati dok ne dobijete glatko, elastično tijesto.
Pokriti plastičnom folijom i ostaviti da nadolazi na toplom mjestu oko 60 minuta.
Radnu površinu posuti palentom.
Prebaciti tijesto na radnu površinu.
Tijesto podijeliti na 2 jednaka dijela, lagano ih rukama rastegnuti i uvrnuti.
Staviti ih na pleh obložen papirom za pečenje.
Pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti da odmore 30 minuta.
Pećnicu zagrijati na 240°C.
U manju posudu, otpornu na toplotu naliti vruće vode i staviti na dno pećnice.
Ubaciti hljeb.
Peći 15 minuta.
Izvaditi posudu s vodom, smanjiti temperaturu na 200°C i peći još 10 minuta.