Rustikalni hljeb

Rustikalni hljeb
  • Priprema
    10 min
  • Kuhanje
    25 min
  • Broj osoba
    6

Sastojci

Koraci

Korak 1

U zdjelu dodati brašno, kvasac, so i toplu vodu.

Korak 2

Miješati dok ne dobijete glatko, elastično tijesto.

Korak 3

Pokriti plastičnom folijom i ostaviti da nadolazi na toplom mjestu oko 60 minuta.

Korak 4

Radnu površinu posuti palentom.

Korak 5

Prebaciti tijesto na radnu površinu.

Korak 6

Tijesto podijeliti na 2 jednaka dijela, lagano ih rukama rastegnuti i uvrnuti.

Korak 7

Staviti ih na pleh obložen papirom za pečenje.

Korak 8

Pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti da odmore 30 minuta.

Korak 9

Pećnicu zagrijati na 240°C.

Korak 10

U manju posudu, otpornu na toplotu naliti vruće vode i staviti na dno pećnice.

Korak 11

Ubaciti hljeb.

Korak 12

Peći 15 minuta.

Korak 13

Izvaditi posudu s vodom, smanjiti temperaturu na 200°C i peći još 10 minuta.

Pogledajte još